Blog

Zahájení sezony 2011, Praha - Beroun

Bývalo zvykem, že jsme otevírali sezonu výletem z Prahy do Berouna vždy s prvními teplejšími jarními paprsky. Letos jsme s panem Liškou vyrazili po několikaleté odmlce opět ... sezona 2011 byla zahájena ...

Do Berouna jezdíme poslední roky nikoliv ze Zličína, jak bývalo zvykem, ale ze Stodůlek. Pan Liška letos velel přejet železniční stavbu industriální přesVltavu a nalodit se na metro na Smíchově, tudíž nezbylo, než mu být po vůli.

Instruktáží nastupování do metra s koloběžkou zachycenou za rám jsme tedy zahájili naši první koloběžkovou pouť roku 2011.

Počasí bezvětrné a velmi teplé nás hnalo kupředu směrem na Tachlovice a Ořech až do vesničky Mořina a dále nad bájný mořinský sjezd, který se stal nejednomu našemu kamarádovi v minulosti osudným. Letos však vše proběhlo bez komplikací a přes Zadní Třebáň jsme dospěli do Karlštějna, kde se již rojili cyklisté i motocyklisté, jakož i turisté pěší.

Pětikilometrové itermezzo rovinaté do Srbska nebylo problémem a odměnou nám bylo nějaké to pivečko a topinčička v našem oblíbeném hotýlku u silnice.

Následné dvě stoupání a dva sjezdy daly připomenout, že Tour 2013 nebude bez bolesti, ovšem obvyklé posezení u křížku nad Berounem, dalo vzpomenout na staré časy, kdy Ultima zahajoval sezonu v počtu okolo desti lidí. Bylo krásně...

Protože Vašek velel pořizovat videozáznamy, vzniklo z výletu video v nevalné kvalitě, ale s nádechem jara, které se kvapem blíží...

 

Nechť sezona 2011 proběhne v poklidu, bez pádů a s potěšením z odrazu!!!

e-kolobezka.cz

Pan Liška a pan Jan ... ... začali industriálně ...  ... na mostě ... ... u kostelu Sv. Jakuba ... ... na pietním místě pro Kickbiky... ... zima ještě nekončí ... ... silnice jsou opuštěné ... ... pan Liška u Mořiny... ...nad posvítným místem mořinského sjezdu ... ... Kickbike - signatura pro české hospody... ... Karel Iv. by měl radost ... ... výletní tempo ... ...před posledním stoupáním ... ... posvátný křížek Ultimy ... ... 2004 ... ... Kickbiky poprvé na svatém místě ... ...pan Jan se kochá českou zemí ... ... a vyhlíží světlé zítřky koloběhu ... ... no comment ... ... pan Liška si nemohl odpusti edukaci ... ... poslední pivo v Berouně ... .. a závěrem, koloběžka ve vlaku.