Blog

Tour de Šumava - Rollo liga zakončena

Poslední kolo české koloběžkové Rollo ligy zavedlo účastníky minulý víkend do Meky koloběžkového sportu, kterou je malá osada Šindlov umístěná mezi Novými Hutěmi a Borovou Ladou na Šumavě.

O pořadí v lize bylo rozhodnuto již před závodem. Celkové vítězství vybojoval opět Láďa Provod z Plzně, letos mu ovšem dýchal na záda jablonecký Richard Jisl, třetí skončil Petr Pešta.

Naši borci si po náročné sezoně jeli na Šumavu spíše odpočinout a oslavit tento svátek koloběhu stylem sobě vlastním. I tak se ovšem pan Jaroslav a pan Liška byli schopni porvat o první pětku až sedmičku. Pan Jan měl po oba závody spíše žaludeční problémy, zřejmě někde něco špatného snědl:)

Dlouhý závod vyhrál pan Jisl, který sjel v závěrečném sjezdu půlminutový náskok na pana Provoda a v cílovém špurtu dokázal strhnou vítězství na svoji stranu. V následující časovce do kopce však pan Provod ve vendetě uspěl.

Svůj první závod za Ultimu odjel i Zimoslav Gazárek - podal velmi pěkný výkon v časovce do vrchu a zdá se, že bude šlépět v kráčejích svého legendárního pana otce.

Koloběžková závodní sezona jest tímto zakončena. Ultima a e-kolobezka.cz vydobyla zpět postavení nejlepšího českého koloběžkového mančaftu, když přivezla z Itálie 5 cenných kovů z Mistrovství světa. Příští rok na zřejmě holandském Mistrovství Evropy se pokusíme dobýt i náš krásný starý kontinent....

Fotky doplní pan Liška posléze....

Ultima forever! Stojící pan Jaroslav nejzářnější hvězda teamu E-kolobezka.cz  na šumavském víkendu - dvě šestá místa! René Flášar - reportér Mf DNES, aneb na koloběžce na vlastní kůži... ...i to je Šumava... 300m po startu a pan Jan v čele celého pelotonu...za chvilku mu ale došlo... Mohutný nápřah Ríši Jisla, vítěze dlouhého závodu a propagátora koloběžek v pořadu Sama doma! Pan Jan, Jarda Novák - jihočeský propagátor koloběhu, a pan Liška parkoviště v Šindlově - uprostřed v modrém dresu David Seman - velký koloběžkář a ředitel závodu Vláček,který spolupracoval a jel po spolu až do Kvildy - v čele legenda Pavel Legát, pan Jaroslav, vedle něho mimo řadu Martin Kadlec, dále pan Liška a Milan z Plzně Výměna zážitků v cíli - v černém trikotu Honza Pleskot, který proháněl na trati pana Lišku jako lišku, naštěstí byl znaven novomanželskými povinnostmi - GRATULUJUME  - jemu i Marušce Tlapové-Pleskotové René Flášar se do časového limitu nevešel, ale hrdinně obkroužil celé kolo dlouhého závodu! Tour de Šumava - večerní pohoda - koloběžková legenda opět nezklamala Napětí před startem - v popředí naši borci pan Jaroslav a pan Jan v hovoru s Pepem - Petrem Peštou poměrně nové tváře před startem ( vítězka obou závodů Kateřina Beroušková a Řepa) do startu zbývá jen několik vteřin... Takto nocovaly koloběžkové monoposty - všech značek a velikostí Pan Jan s panem Liškou a Ultima vlajkou - první vlajkou koloběžkového týmu na světě Paráda!!! Viva Šumava!