Blog

KROSOVÁ KOLOBĚŽKA KICKBIKE CROSS FIX

Když jsme na jaře roku 2010 spouštěli náš koloběžkový eshop, táhly nás kupředu dvě vidiny. Jednou byla ta, že v ČR nebyl žádný portál, který by více informoval o koloběžkách. A tou druhou byla možnost zkoušet a testovat koloběžky všemožných značek.

Dneska Vám představíme krosovou koloběžku pro dospělé finského výrobce KICKBIKE, model CROSS FIX. Fiňáci jsou známi v koloběžkových kruzích jako skvělí závoďáci a jako výrobci se snaží jít stále vpřed. Být takovým "applem" mezi koloběžkami.

Závodníci se psy, musheři, už dlouho tvrdí, že jezdit se psem je lepší s pevnou vidlicí. Již před třemi lety viděl světlo světa závodní model Cross 29er a na podzim roku 2017 vyjel CROSS FIX 26/20 v perleťově bílé barvě. A před týdnem jsme s  radostí naskladnili nové elegantní v matně černé barvě.

CROSS FIX je postaven na spolehlivém rámu MAX 20D o váze 3,0kg. Zadní 20" kolo je osazeno do oblíbených plášťů KENDA SMALL BLOCK EIGHT s šířkou náboje 70mm, takže nedochází k tak oblíbenému "okopávání" kotníků.

Stroj je osazen dvěma spolehlivými mechanickými brzdami SHIMANO BR-M375.

Vidlice je z pevného hliníku, takže krásně drží i pod těžším jezdcem, jako jsem já (osobně 105kg). Koloběžka není kolo a odpružená vidlice je opravdu potřeba jen k pořádnému sjezdu. K jízdě po lese, lesních cestách či polňačkách bohatě postačí vidlice pevná a lehce podhuštěné pláště. Zbytek tlumí jezdec svými klouby, neboť na koloběžce jste často v kontaktu se zemí - narozdíl od kola. Tam jste v kontaktu se zemí pouze při nasedání, slézání nebo pádu.

Při několika trénincích s musherskými začátečníky jsme si i ověřili, že tato koloběžka je vhodná i pro jezdce/jezdkyně menšího vzrůstu. Stačí pouze otočit představec směrem dolů.

CROSS FIX je velice obratný v zatáčkách a opravdu si ho zamilujete.

Neváhejte a přijďte si ho vyzkoušet!

Vašek Liška - Team E-kolobezka.cz

 

Terénní a musherská koloběžka KICKBIKE CROSS FIX v elegantní matně černé Terénní a musherská koloběžka KICKBIKE CROSS FIX detail zadní vidlice Terénní a musherská koloběžka KICKBIKE CROSS FIX detail rámu KROSOVÁ KOLOBĚŽKA KICKBIKE CROSS FIX KROSOVÁ KOLOBĚŽKA KICKBIKE CROSS FIX