Blog

KICKBIKE SPORT MAX 20 - legendární treková koloběžka se vrací

Návrat Sport MAXu provází v mých očích i dosti nostalgie. Je jaro 2010 a s kamarády spouštíme jeden z prvních eshopů zaměřených jen na koloběžky - www.e-kolobezka.cz. Nabízíme stroje všech možných výrobců a dovážíme poprvé právě i kickbiky. Koloběžky, které tou dobou byly skvělé ale na českém trhu téměř neprodejné, protože lidé nebyli zvyklí platit za koloběžku více jak pět tisíc. Sport MAX stál dvanáct. Ale i tak velice zaujal.

Lehká hliníková koloběžka s předním 28" kolem a zadním 20", tenkrát s 18", trekové pláště, takže začátečník měl pocit jistoty. Navíc pocit, že trekový plášť se hůře píchne než plášť silniční, z tohoto modelu udělal velice oblíbenou koloběžku pro dospělé. Model výrobce opustil, neb chtěl jít dál a výrobní kapacity nestačily, takže Sport MAXe nahradil model Cruise MAX. Dovozce pro ČR se však letos rozhodl podpořit požadavky koloběžkářek a koloběžkářů a začal Sport MAXe opět nabízet.

K tomuto modelu mám ještě jeden krátký příběh.

Onoho jara 2010 jsme jako podnikatelští panicové zjistili, že musíme asi nějakou koloběžku "zajet" - tzn. vyndat z krabice, sestavit a jezdit na ní. Okem dnešního člověka to je samozřejmé, ale před těmi osmi lety nám to připadalo nemyslitelné. Vždyť jsme pouhým eshopem, který posílá koloběžky zabalené v krabicích a navíc chce přinášet i novinky ze světa koloběžek co se týká závodů, tipů na výlety, techniky jízdy, to tu tenkrát nebylo. Ale mít koloběžku složenou?! Tou vybranou se stal právě Sport MAX, na kterém jsem sjezdil část jižních Čech a psal o těchto výletech články na tento portál. Musím přiznat, že tento exemplář stále jezdí a těším se, až ji uložíme do našeho koloběžkového musea. Ale dokud může jezdit a dělat radost lidem, ať tak činí.

Sport MAX je tedy nejen praktickým strojem, ale vnitřně si ho brzy zamilujete a nebudete chtít pustit.

Za tým E-kolobezka.cz

Vašek Liška

 

Treková koloběžka KICKBIKE SPORT MAX 20 Detail zadní vidlice Koloběžka je osazena plášti Schwalbe Marathon Racer KICKBIKE SPORT MAX 20 - legendární treková koloběžka se vrací