Blog

Hell in Den Helder - Eurocup pro Ríšu Jisla

Jablonecký Richard Jisl vyhrál celkové hodnocení Evropské koloběžkové ligy - Eurocupu. Celkové vítězství si pojistil v posledním kole Eurocupu v brutálních podmínkách mořské bouře v den Helder.

Richard byl před návštěvou posledního kola Evropské ligy sice ve vedení Eurocupu, ale neměl nic jisté, neboť ohrozit ho mohl stále ještě holanďák Štringa.

Sobotní sprinty vyhrále právě Jasper Stringa před Richardem a rozhodovalo se tedy v neděli na 42km dlouhé tratě podél moře v brutálním protivětru za mořské bouře, která stála mnoho závodníků tolik sil, že svůj závod nedokončili.

Richard i přes defekt stihl ubránit třetí místo za vítězným Štringáčem a holanĎákem Gronveldem.

Ultima vyslal do holandska svoji zahraniční sekci. Hans Christian Gunther si dojel pro 53. flek a Lars Kessler vybojoval v nelidských podmínkách krásné 8. místo.

Richardovi samozřejmě gratulujeme. Po úvodních letech své existence se koloběžková evropská liga stává prestižní záležitostí, které se účastní stále více a více koloběžkářů. V dalších letech očekáváme stále tužší boje o celkové prvensttví. Do ich samozřejmě zasáhnou i borci Ultimy a e-kolobezka.cz.

Vedoucí skupinka dlouhého závodu v bouři na den Helderu Richard Jisl v bouři Nekonečné pobřeží Den Helder Richard první den ve sprintu - ještě za slunečného počasí Rochard po defektu protíná cílovou pásku, asi kapánek navlhlý