Blog

Brno - Pasohlávky a zpět, 9.3.

Neb se oba srazili až po půl jedné odpoledne a zima teprve nedávno odezněla, zvolili si borci výlet směrem na jih od Brna, očekávajíc teplejší počasí a především nepříliš kopcovitý terén, aby se pořádně projeli, ale zároveň se nezatavili v kopcích či houpavých profilech. Osadili své staré dobré Kickbike RaceMAX, ještě se zadním 18" kolečkem, a vydali se vstříc dobrodružství.

Vyrazili tedy po cyklostezce směrem k Olympii, dále Rajhradice, Blučinu, Židlochovice, Žabčice, Vranovice, Ivaň až na břeh vodní nádrže Nové Mlýny do Pasohlávek. Příjemná rovinatá cesta po krásných cyklostezkách, případně po téměř prázdných silnicích. Jediným nepřítelem se zpočátku jevil pouze neutuchající vítr, který po několika kilometrech oba borci přestali vnímat....to však nevěděli, třebaže to tušili, že jim nyní duje do zad. V Pasohlávkách se zastavili na knedlíčkové polévce a Zulu cole, aby doplnili energii, to měli v nohách již 41km.

Z Pasohlávek se vydali po břehu vodní nádrže po krásné inlinové stezce, která končila v kempu Merkur, po jehož projetí narazili na ceduli "Děkujeme za návštěvu" a zamknutá vrata. Po několika minutách hledání cesty dál, zpět se jim nechtělo, zjistili, že vrata jsou pouze zaklapnuta. Zdolali tedy tuto překážku a pokračovali po krásně rovné hrázi až k řece Jihlavě, po jejímž břehu vdupali do Ivaně. Zde se jim vyjevila ona meteorologická pravda - to, co necítili cestou do Pasohlávek, jim nyní docela dost silně válo do obličeje. Zkušeněší pan Pavel předjel pana Lišku a probíjeli se protivětrem v koloběžkářském vláčku. Za Židlochovicemi již vítr nevítr cítili vůni domova a jelo jim to jako nic.

 

Zde můžete nalézt bližší údaje a přesné informace o cestě i tepové frekvenci pana Lišky. Jen jedna hodnota, kterou zajímá především pana Fida :-), není pravdivá, a to ta o nejvyšší dosažené rychlosti. Výlet byl svižný, téměř bez přestávek, plný povídání a krásné krajiny, ale maximální rychlosti 208km/h jsme opravdu nikde dosáhnout nemohli :-)...:

http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=282211089&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=7922067

Kousek za Brnem, panové Pavel a Liška - na závodech soupeři, v soukromí přátelé Pavel Legát, spoluzakládající člen nového koloběžkové týmu vyhlíží lepší zítřky! Rollo liga se rozroste o další tým - přidejte se k nim! Židlochovice a pózující pan Liška Brno - Pasohlávky a zpět, 9.3. Staří krasavici RaceMAX 18, kteří ale skvěle a spolehlivě slouží Jelo se bez mapy, takže v Pasohlávkách jsme pečlivě prostudovali mapy na místní návsi Ty mapy tam byly rovnou tři :-) Nekonečná rovina novomlýnských břehů - perfektní asfalt Pohled na Pálavské vrchy přes vodu - mlhový opar moc výhledu však nedopřával Cesta byla lemována pomníčky a Božími muky a naši borci dorazili v pořádku zpět...krásných 87km za 5h27min.včetně zastávek...paráda!