Blog

S koloběžkou nad útesy pláže Omaha

Krátký stále ještě letní příspěvek a pěkném výletu nad plážemi Juno a Omaha v Normandii...

Pan Jan se cestou na ME v Holandsku zastavil v Normandii a pěkně se projel po houpavém pobřeží nad plážemi Juno a Omaha, kde se 6.6.1944 vylodili spojenci, aby začli maršovat na Berlín.

Pokud se někomu bude chtít si štreku zopakovat, doporučuji vynechat část od Courseulles sur Mer, neb silnice je frekventovaná a nedá se nijak objet. Koukněte do 360stupňového kina nad Arromanches a pak dolů na pláž, kde jsou zbytky provizorního spojeneckého přístavu. Dále je ideální zvolit pěšinu nad útesy Omaha Beach, po níž se s krásnými výhledy a kolem zbytků několika baterií nechá dojet až do Port en Bessin ... více nebylo v časových dispozicích ... je to kapánek off-road, ale stojí to za shlédnutí:)


Zobrazit místo Na koloběžce po stopách Dne D na větší mapě

S koloběžkou nad útesy pláže Omaha Pláž Juno Na cestě podél pobřeží Arromanches - přístav Kickbike v Arromanches Big Boys need bigger toys S koloběžkou nad útesy pláže Omaha S koloběžkou nad útesy pláže Omaha Kickbike nad útesy Omaha Beach Kdyby tak tehdá Němci měli kolobrndy ... Batérie na baterky, neb stejně byla dobyta