Blog

Není důležité zůčastnit se, ale vyhrát - aneb Kickbike dále vládne světu

Ačkoliv je to v našich končinách poněkud nejasné, věřte, že Kickbike stále vládne koloběžkovým závodům. I přes šílenství, které zachvátilo zahraniční koloběžkové pelotony, kdy jednotliví borci stavějí všelijaké prototypy s koly 28 x 28, Kickbike zůstává i nadále nejpočetněji zastoupenou koloběžkou a stále se drží v popředí výsledkových listin.

Navíc se osvědčená finská značka probíjí též do domácí koloběžkové soutěže – české Rollo ligy. Naši borci od nepaměti (myšleno cca od roku 2003) volili závodní stroje z plzeňské dílny Pepy Trojana a jeho následovníků. V posledních letech se však poměr plzeňských garážovek a Kickbiků vyrovnává, za což může nejen náš závodní mančaft (kompletní Ultima přestoupila na hliníkové Kickbiky), ale též největší mládežnický oddíl u nás, KK Lipník nad Bečvou. Na strojích finské značky jezdí i Kidokai Jablonec a celá řada dalších závodníků.

A jak to vypadá výsledkově? Utkání Kickbike (Honza Vlášek) vs. plzeňská garážovka (Láďa Provod) – letos 3:3 na vzájemné zápasy. Nikdo jiný ligu v roce 2012 nevyhrál. V ženském poli dominuje po příjezdu nové akvizice Ultimy, Páji Soukupové, ze zahraničí, též Race MAX od Kickbiku.

Co se Eurocupu týká, zde do hry zasahují Holanďané na svých karbonových garážovkách 28x28, kde především v ženské kategorii nemají konkurenci. Mužům vládne prozatím Martijn Tijemens na hliníčku 28x28, ovšem Kickbiky jsou na dostřel a o všem rozhodne mistrovství světa, které startuje již za dva týdny v Německu.

A ostatní sériové značky? Ve velkém se v podstatě nevyskytují. Za zmínku stojí italská BCS, občas se objeví Mibo nebo Kostka, ale jde pouze o kusové záležitosti. Kickbike a garážovky prostě světu vévodí.

Konec konců, nakonec záleží vždy jen na nohách a plicích, a když bude nejhůř, vyhrát se dá na čemkoliv. Protože, jak říká náš mančaft, není důležité zúčastnit se, ale vyhrát. Proto trénujeme hodně, ale za to s velkou intenzitou...

Kickbike v Lounech na stupních vítězů Kickbike v Görlitz vítězně Görlitz všehochuť strojů EC Lyon - Kickbike a garážovky Rosanne Reijne a její karbonový speciál