Blog

EUROCUP FRANKENHAIN - čistá smrt

Frankenhain se nachází v lese Durynském, o něco jižněji než město Erfurt v oblasti, kde toulající se Goethe psal zasněně své básně.

Inu vydal jsem se okusit pro mě první závody letošní sezony na počátku cyklu tréninkového, na sedadle spolujezce se spícím majitelem firmy Kickbike, který jsa unaven Becherovkou spal od Teplic až po Erfurt. Obdobně odpočívala i jeho družka Mia na sedadle zadním, tudíž jsem byl nucen pustit nové CD Anety Langerové, abych neusnul.

Počasí třicetistupňové a spousta známých nás přivítalo na ovále biatlonového klubu Frankenhain. Na pořadu dne byly špurty na asfaltu plném prudkých zatáček a cílem ve sjezdu.

4. místo v kvalifikaci jsem jistil s přehledem, 4. místo ve finále taky. Po rozjezdu z čela mě kolega Ríša Jisl ošmelil v předposlední zátočině a v následném kopci jsem vzdal souboj s Hannuem i holanďákem Stringou. No nebylo popravdě z čeho brát pak už. Nicméně Richard bral zlato s přehledem a je letos opravdu ve formě.

Od přenocování v autě nás zachránil až náš přítel Klaus, zkušený mašér, takže mohla proběhnou velmi poklidná barbecue party, kde jsem si velmi pěkně popovídal s místním milovníkem biatlonu o německém národním sportu, ačkoliv jsem pochytil vždy tak každé zhruba 17. slovo.

Ráno bylo moudřejší večera a po biatlonové vložce nás čekalo 15 kol okolo jezera po asfaltu ale i kamenech, šotolině, jehličí, bodláčí a tak dále. Richard si udělal ze závodu časovku, opustil jsem ho již po druhém kole s vidinou lepších zítřků. Nečekaně však odpadl aj holanďák Stringa, tudíž jsme jezdili ještě s Hansem Korbee, Larsem a německým seniorem s velkou výdrží ve skupině o bronz. Nic však netrvá věčně. Cca v sedmém okruhu jsem se jal pronásledovat Štringův útok v jehličnatém kopci a velmi záhy mi došlo. Výsledkem byl lehký propad do skupiny o místo 5. a pak ještě hlouběji. Mojí záchranou byl defekt zhruba v 11. kole, jinak by mě čekala buďto smrt nebo abdikace - spíš asi ta abdikace.

Skupina o 3. místo však nakonec dojela Hannua a stala se skupinou o druhé místo, kde nakonec Hans Korbee jedoucí v dlouhých elasťákách při teplotě okolo 48 stupňů Celsia dokázal Štringu s Hannuem vyučit zejména v taktice.

Z víkendu plyne pučení, že nás čeká ještě dlouhá cesta do optimální formy, 40 dnů snad k jejímu vyladění bude stačit.

Prozatím sportu zdar a koloběhu zvláště

Pan Jan

P.S: Richard Jisl vyhrál na koloběžce Kickbike Race, kterou vyndal den před tím z krabice. Jel dokonce i se zvonkem. Zdá se, že k vítězství je třeba tedy zvonku nebo přinejmenším Cancellarova motůrečku.

Videíčko ze soboty: http://www.youtube.com/watch?v=y7imFj9m6bc&feature=player_embedded

Videíčko z nedelě - místní tisk: http://www.thueringer-allgemeine.de/startseite/detail/-/specific/Tretrollercup-in-Frankenhain-1783934692

 

Hans Korbee, Ríša Jisl a Jasper Stringa - podium nedělního 37km závodu BC FRANKENHAIN nás vítá Semifinálko s Hannuem - to jsem si ještě vískal:) Občas bylo potřeba některého z juniorů vyndavat z lesa PIRATES TEAM GERMANY adaptoval Hannua na štafetu Kupodivu jsem dostal medaili za třetí flek, ikdyž jsem byl 4., aspoň mám něco na poličku zase Nedělní závod, člověk se mohl kochat nejen přírodou ... ... ale též holanskou weltmajstryní ... naše děvčata se mají ještě co učit:) Hannu jede v těchto dnech do Loun na kolobrndě, má to bratru 450km, tak snad to stihne A na závěr banner MS, začíná iž za 40 dní .....