Blog

Victor Balck Memoriál pro Mattiho Pesalu

Veterán Matti Pesala, oblíbená postava světových koloběžkových závodů, vyhrál o víkendu letošní ročník memoriálu Victora Balcka - nejkrutějšího ledoběžkového závodu světa...

Každý rok se ti nejstatečnější ledoběžkáři postaví na ve Finském Kupoiu na jezeru Kallavesi na start 100km dlouhého závodu, memoriálu Victora Balcka.

Letošní závod byl díky nepřízni počasí zkrácen na 80km a náš velký přítel Matti Pesala se stal poprvé jeho vítězem. Mattiho jsme poprvé potkali na světovém šampionátu v ledoběhu 2004. Je to odchovanec finských lesů, vod a strání a ačkoliv neumí ani slovo jinak než finsky, je s ním neskutečná legrace. Navíc je králem tanečních parketů všech after party evropských a světových závodů.

Letní scény se Matti účastní od MS ve Finsku 2006 a již následující rok se Matti vydal poprvé jižněji než do Helsinek, na ME do Německa.

Pro pořádek uvádíme, že nejlepší výkon na této trati má na svědomí legenda koloběžkového sportu, Fin Ville Vickholm, který v roce 1999 zajel 100km za 3:38,50 - opravdu brutální výkon.

Letošní fotky nejsou zatím k dispozici, nicméně přikládám fotky z let minulých.

Victor Balck Memoriál pro Mattiho Pesalu Victor Balck Memoriál pro Mattiho Pesalu Victor Balck Memoriál pro Mattiho Pesalu Victor Balck Memoriál pro Mattiho Pesalu Hannu Vierikko a Ville Vickhol Ville Vickholm - už bohužel není mezi námi Victor Balck Memoriál pro Mattiho Pesalu Victor Balck 100km start v roce 2000 Matti Pesala