Blog

Nový stroj pana Lišky

Za dva měsíce se vydá šest odvážlivců a propagátorů koloběhu ke své koloběžkomisionářské cestě. K cestě, která má jediný cíl - zdolat nejslavnější cyklistickou legendu Tour de France - na koloběžkách, den před cyklisty!

Devadesát procent lidí tvrdí, že to nejde. Přesto se tito borci svého cíle nechtějí vzdát. Mnoho lidí tvrdí, že nezáleží na stroji ale na jezdci. Mají pravdu! Ale v tomto případě půjde o tak extrémní záležitost, žek aždá podceněná položka, bude zaručeně bolet ještě víc, než by bolela normálně. Proto členové týmu KickFrance upravují své jídelníčky, posilují, trénují, testují boty, střídání bot během celého dne, aby nohy měly alespoň trošku pohodlí a v neposlední řadě zkouší koloběžky.

To, že pojedou na strojích Kickbike, na kterých získali mnoho světových a evropských vavřínů, je jasné. To, že se dá jet na standarně dodávaném stroji, je také možné. Pan Liška má z z francouzského asfaltu takový respekt, že se rozhodl pro stavbu nové koloběžky.

Základ tvoří rám MAX 20" - silniční rám od Kickbiku vážící 2,8kg, přední a zadní kola od REMERXu, která nabízí náš koloběžkový portál s plášti Schwalbe. K tréninku používá pláště Durano, na samotný závod přejde na Ultrema, která se dají nahustit ještě více.

Přední vidlice je karbonová, tímto pan Liška děkuje Jirkovi Kuchařovi za pomoc, jinak by volil hliníkovou NOXO ALU rovnou, která v poměru cena/výkon je dostatečná. Ostatní komponenty skoupil po cykloshopech po celé republice za skvělých připomínek a poznámek Honzy Fido Horáka. Samozřejmě je možné nakoupit ještě lepší komponenty, ale vězte, že nám jde o cestovní model a samotná akce Kick France 2013 přijde na takovou finanční sumu, že nelze bezedně investovat jen do stroje.

 

Ve fotogalerii přinášíme několik obrázků, z kterých správnou špionáží zjistíte, jakých komponentů bylo použito!

Nový stroj pana Lišky Nový stroj pana Lišky Řidítka jsou zatím široká a vidlice vysoká - po testování jistě dojde ke snížení a zúžení Zadní kolečko a brzdy Shimano Upínací šroub nových kol REMERX krásně ladí s rámem Kickbike MAX 20 - vše můžete zakoupit na našem portálu www.e-kolobezka.cz Přední kolo se silniční brzdou Zadní plášť Schwalbe Durano v černém provedení, přední Durano v krémově bílé Prostě paráda!