Blog

Mistrovství světa 2010 - rozhovor pro italské noviny

Italský deník Corrierre de la Ivrea vyzpovídal prostřednictvím organizátora Mistrovství světa v koloběhu 2010 hlavní hvězdy nadcházejícího šampionátu. Rozhovory s jednotlivými favority budou otištěny od čtvrtka 29.7.2010 každý den v uvedeném deníku. V rámci tohoto projektu byli samozřejmě osloveni i tři borci Ultimy a členové týmu e-kolobezka.cz Jarda Odvárka, Honza Vlášek a Jarda Tlapa. Volný překlad rozhovoru z Italštiny přinášíme níže.

Pánové, všichni patříte do světové koloběžkářské špičky, těšíte se na nadcházející MS?

Honza: Tak myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu, že se opravdu těšíme. Itálie je známá svou pohostinností a poslední ME v roce 2005, které se konalo ve stejné lokalitě, bylo vskutku parádní

Jarda: Pro mě to bude úplně první MS. Střídají se ve mně pocity očekávání, ale také trochu obavy. Přeci jen konkurence těch nejlepších z celého světa, je velká výzva i odpovědnost.

Tlapis: Po Holandsku 2008 opět velký návrat těch nejlepších pod Alpy. Co víc si můžeme přát.

Jaká jsou Vaše očekávání od závodů?

Honza: Tak jedeme si do Itálie minimálně pro jednu medaili, ale tajně doufáme v zisk 5-6 cenných kovů. Pevně věřím v sílu celého týmu, který se nám podařilo nebývale stmelit na soustředění v Luhačovicích v minulém týdnu. Teď již zbývá jen správně vyladit a můžeme jít na věc.

Jarda: Jak říká Honza, chtěl bych, aby zacinkalo, i když to bude přetěžká zkouška. Letos jsem obětoval přípravě všechno, vynechal jsem i atletickou přípravu, ačkoliv limit na Mistrovství Evropy v atletice by nebyl zřejmě nereálný. Nicméně svět je svět a k němu se upírala po celý rok moje pozornost.

Tlapis: Já letos bohužel pro pracovní vytížení neměl tolik času na přípravu jako kluci. Ale vše se snažím dohnat, pojedu to takříkajíc z falešné fazony a nechám se překvapit.

Přeci jen obhajujete zlato z MS 2008 v Holandsku a bronz ze štafety z loňského ME...

Honza: Tak Holandsko, to byla rána z čistého nebe. Tam se mnou nikdo nepočítal a všem favoritům jsem ve špurtu udělal čáru přes rozpočet. Letos je moje pozice jiná. Vždy je těžší obhájit titul. V přípravě jsem udělal ale vše proto, abych byl co nejlépe připraven, a tak doufám, že moje snaha nepřijde vniveč.

Jarda a Tlapis: Ve štafetě se můžeme opřít jeden o druhého. Není to jako dříve, že jsme byli spíše týmem individualit. Letos táhneme za jeden provaz, změnili jsme stroje na Kickbike Race MAX, podnikli jsme týmová soustředění. Zkrátka, udělali jsme vše proto, abychom v Itálii uspěli.

A Vaši největší soupeři?

Honza: Sjede se celý svět. Famózní je letos Richard Jisl, tradičně pešťáci a Fiňáci v čele s Kaiem Immonenem a mistrem Hannuem. Vrací se Belgičan Borremans a natěšení budou Američané v čele s Kanibalem a Spartakem Oakiem. Tradičně nebezpeční budou Australané a samozřejmě je nutné počítat s domácími Italy a Holanďanem Štringou, který nebezpečně vystrkuje růžky celou sezonu.

Jarda: Nesmíme zapomenout ani na Švýcary, Niderberger bude silnej. Každý větší mistrovství vystrčí růžky někdo nový.

Tlapis: A Němci, nesmíme zapomenout na Pirates Team Germany. Pánové, bude to těžký mistrovství.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí....

Mistrovství světa 2010 - rozhovor pro italské noviny