Blog

Kolem Lipna na koloběžce

Vydal se tedy rovnou do Horní Plané k přívozu ( jezdí každou hodinu o půl a hned zpět, za osobu 10 Kč, kolo, koloběžka 15 Kč ) na pravý břeh lipenské přehrady do Bližší Lhoty a odtud z přístaviště na Přední Zvonkovou, dále směr Kyselov do Frýdavy k přívozu do Frymburka. Prvních 10km vede po skvělém asfaltu a dupe se tedy jedna báseň. Z ničeho nic se člověk ocitá v totální divočině, kde si pan Liška připadal jako Alberto Tomba v nejlepších letech a kličkoval mezi kameny, aby neprorazil své silniční pláště. Tento úsek byl dlouhý necelé 2km, ale dal zabrat nejen plášťům ale i pažím a vůbec celému tělu. Dále až do Frýdavy vedla klasická lesní cesta s asfaltovým povrchem s tu menšími tu s většími výmoly, ale vesměs v pořádku. O to větší zážitek nabízel pohled na lipenskou přehradu a opravdovou lesní a mokřadovou divočinu kolem cesty. Pan Liška byl tak uchvácen, že raději nefotil, pač by pak fotil stále a nikam by se nedostal.


Ve Frýdavě ( po cca 20km cesty ) jen těsně minul odjíždějící přívoz do Frymburku ( jezdí 5min. po celé hodině ), a protože čekat dalších 50min. se v tak krásné přírodě při pohodovém počasí nevyplatí, pokračoval do Frymburku  okružní jízdu přes Přední Výtoň, hráz lipenské přehrady a Lipno nad Vltavou. Až na hráz vede cyklostezka po silnici, která byla v obležení cyklistů a motocyklistů, a není divu, protože povrch byl tak hladký, že koloběžka jela skoro sama. Z hráze vede ( loni otevřená ) cyklostezka, po které je radost jezdit, krátké kopečky a sjezdy, na jedné straně hladina přehrady, na druhé les a kameny, povrch v perfektním stavu. Pocit z příjemné jízdy jen trošku kalí opravdu hromady lidí ( pěších, inlinistů, cyklistů, pískařů ). S potěšením pan Liška oznamuje, že potkal 4koloběžkáře!!!

Ve Frymburku následovala návštěva půjčovny Lipno Centrum, kde si můžete půjčit koloběžky Kickbike, a návštěva restauračního zařízení, kterými je celé frymburské náměstí poseto.


Dále pan Liška najel zpátky na cyklostezku a podél jezera dupal směr Horní Planá. Kousek za Frymburkem z cyklostezky sjel a pokračoval po silnici přes Milnou, krásným sjezdem do Černé v Pošumaví a opět po cyklostezce přes Hůrku až k Jenišovu. Celá tato trasa vede po skvělém povrchu a celkový součet kilometrů se zastavil na cca 60km.

V neděli se pan Liška rozhodl, že zmapuje i druhou stranu ( západní část tohoto kousku Šumavy ). Vydal se tedy po cyklostezce č.33 přes Horní Planou, Pihlov, Pernek a Hory do Nové Pece. Do Perneku vede cyklostezka po silnici, ale neustálé zatáčky, stoupání a sjezdy po skvělém povrchu pobaví každého koloběžkám. Když k tomu přidáte překrásný výhled na hřebeny Šumavy a lipenskou přehradu, není k tomu co dodat! V Perneku se cyklostezka stáčí ze silnice a člověk si o to víc může užívat krásné přírody a pohodové cesty. Mezi obcí Hory a Bělá je na mapách značná nezpevněná cesta. Není nezpevněná! Nový asfaltový povrch vám jen ubíhá pod podrážkou a po chvilce se ocitáte na křižovatce v Nové Peci.

Pan Liška si vybral známou stezku na Stožec a Nové Údolí, dále na Plešné jezero a podél Schwarzenbergského kanálu přes Přední Zvonkovou do Bližší Lhoty a přívozem zpět do Horní Plané. Bohužel po ujetí několika kilometrů nevydržel materiál zadního pláště, explodoval a panu Liškovi nezbylo nic jiného než odebrati se vlakem ze zastávky Ovesná zpět do Plané….

S pozdravem

Váš Team e-kolobezka.cz

Pan Liška projížděl kolem Lipna na Kickbike Race, zde se koloběžka plaví přívozem mezi Horní Planou a Bližší Lhotou Nerozlučná dvojice - na zemi, na vodě...pád nebyl žádný! Takže ve vzduch pro tentokrát ne... Pohled na lipenskou přehradu z pravého téměř neobydleného břehu Na hrázi lipenské přehrady Trochu údajů o přehradě Lipno I. a ještě trochu... Cyklostezka Lipno nad Vltavou - Frymburk - PARÁDA! Přední Výtoň - pohled přes jezero Všimněte si obrázku na Light-toweru! Ano, je to koloběžkář!!! Den Druhý - pohled na Horní Planou od Jenišova Zatáčky, kopečky a sjezdy - to je Horní Planá - Pernek V Perneku sjezd ze silnice na Hory, Bělou do Nové Pece Kdo by odolal? Aspoň na chvilku, Hory Bělá - lehčí kopeček a sjezd do Pece most v Nové Peci a Kickbike Race a pan Liška Po třech kilometrech přišla exploze zadního pláště...teď ale ještě na Stožec Konečná - nikoliv vlaku, ale koloběžkového výletu Cesta vlakem - nádraží v Nové Peci A v Horní Plané koho nepotkáme? ČD půjčovna a koloběžky Kickbike