Blog

Kickbike stále vládne Evropě - Eurocup Německo opět pro nás

O uplynulém víkendu se uskutečnilo druhé kolo Evropské koloběžkové ligy v německém Steinhagenu. Na startu se objevila téměř kompletní evropská špička a pan Jan si odvezl další dvě vítězství a cenných 100 bodů do celkového hodnocení...

Jak se říká, konec dobrý, všechno dobré. O víkendu byl však dobrý i začátek. S mistrem všeho sportu, Kájou Cvalínem, jsme vyrazili na dlouhou pouť do Steinhagenu v sobotu ráno, a protože jsme ihned za hranicemi načepovali do našeho automobilu ULTIMATE Super Bleifrei, nemohlo být o vítězi pochyb již od prvních okamžiků.

Ve Steinhagenu nás čekalo večer 10km dlouhé kriterko s milionem diváků a vyhecovaným komentátorem. Ten přál zejména domácí naději, mladému Paulovi Dahlkemu, který den před tím ovládl závod Německého poháru. Česká skvadra byla samozřejmě proti.

Na startu se objevili letos poprvé i Fiňáci v čele s legendárním výrobcem koloběžek Kickbike a mistrem všeho světa Hannu Vierikkem, který se ukázal i přes šestiměsíční výpadek z tréninku zapříčiněný čínskou ptačí chřipkou, kterou se nakazil při inspekci svých továren kdesi v Asii, v obstojné formě. Zhruba desetičlenná skupina vydržela pospolu až do posledního kola, kde zaútočil Hannu s vervou sobě vlastní, nicméně špici jsem kontroloval i já a cíl jsem nakonec viděl první. Holanďák Štringa byl opět druhý a třetí místo spadlo do klína Kájovi, který z toho měl radost přenáramnou.

To však nebyl ještě konec, neboť Němci si připravili specialitu - derny race. Deset nejlepších borců vyrazilo na 3km dlouhou trať, každý za svým vodičem - motorkou. Byla to vcelku sranda, dokud jsem nezjistil, že se skutečně závodí, a to už byl Štringáč daleko. Nakonec to bylo sice o fous, ale Jasper vyhrál - naštěstí se tento závod nepočítal do EC, jinak bych to oplakal, urazil se a šel bych spát.

Takhle jsme ale mohli rozjet v base campu velmi pěknou párty okořeněnou nápojem Steinhagener Schnaps - volně přeloženo - smrt. Bylo opravdu veselo, Matti nás učil správný sjezdový postoj na ledoběžce, Hannu pořád mluvil a když všichni odešli, připojila se Thijza, na kterou nakonec ale nebylo uděláno.

 

3D video od Jense

V neděli se tedy nevstávalo moc dobře, ale opulentní snídaně nás postavila na nohy a šlo se na věc. 33km placky před námi, ovšem s průběhem nevšedním. Hned po startu vyrazil do samostatného úniku René Koning, toho holandský námořník bydlící toho času v Itáli,i a nebýt toho, že jsme se rozhodli ho sjet už ve třetím kole, možná by nakonec vyhrál. S Kájou jsme rozjeli kolotoč na špici a trvalo to přes 6km než se nám podařilo Holanďana se slovy !Welcome back“ dostihnout. Zbytek závodu se jel ve skupině, i když nástup střídal nástup a ten zase nástup, takže o zábavu nebyla nouze. V posledním kole se čekalo, kdo rozjede špurt Cavendishovi, a nakonec nějakých 1200m před cílem zaútočil Štringáč. Náš mančaft v tu chvíli byl poněkud zavřen, takže z toho byl hned 50 náskok. Ve finále to však Jasperovi nestačilo a ošmýkal jsem ho jak já, tak i Hannu - Kickbike opět porazil karbůnky.

Takže takhle nějak to asi vypadalo. Zbývá jen dodat, že v ženách vyhrála vždy Rosanne Rijne před Katkou Berouškovou a že Marek Kadlec dvakrát píchnul, asi proto, že nejezdí na Kickbiku:)

Itálii vynecháváme a vše již směřuje k Mistrovství Evropy do Holandska.

Sportu zdar, pan Jan

Výsledky

Fotogalerie od Jense Seemana - některé fotky i videa jsou 3D! Potřebujete na to ovšem brejle:)

Fotogalerie Markl Wohlrab , Fotogalerie Eric van der Meide

Kickbike stále vládne Evropě - Eurocup Německo opět pro nás Derny race Za matorkou se krásně dýchalo Jasper vyhrál derny ...ale my sjme tam také byli. Start dlouhého mače Chvíli po startu, René jde do úniku V červenožlutých službách Vedoucí skupina Stupně vítězů kritéria Pan Jasper Stringa Vítěz 100km závodu na ledoběžce - Matti Pessala Kickbike stále vládne Evropě - Eurocup Německo opět pro nás Pan Tom Řepík v barvách kampeličky Poslední kolo krátce po jednom z ataků Pronásledující skupina Po finiši, Stephan Boaumann vyplivl plíce Každopádně pěkný víkend Pódium 33km mače Ultimátní benzín Láska v pelotonu Kickbike stále vládne Evropě - Eurocup Německo opět pro nás Hannu a Steinhagener Schnaps Matti Pesala - učebnicový sjezdový postoj pro ledoběh Koloběžky jsou v podstatě hlavně o rapu Kája Cvalín se vrátil na evriopskou koloběžkovou scénu