Blog

Zima je za námi, vítáme jaro

Konečně jsme se dočkali, zima je pryč, dnes se změnil čas a pro koloběžkáře začíná sezona - jak jsme prořili zimu? Především tréninkem na Tour de France 2013...

Od března 2013 spouštíme tréninkový deník. Každý měsíc bychom chtěli přinést novinky z toho, jak nám to s tím trénováním jde.

Co se stalo doposud?

Prozatím za všechny zimní měsíce se příprava nesla v heslu, hlavně se hýbat. Naběhali jsme stovky kilometrů v pražských tmách (resp. Budějovických nebo v okolí Helsinek), najeli něco na lyžích, ledoběžce a spousta hodin jsme strávili také v posilovně.

Jarda má v nohách už jedno týdenní soustředění s koloběžkou, Vaše dvoutýdenní výpadek kvůli zasekanému ramenu a lýtku, já únorový výpadek s chřipkou a Alpo má ve Finsku zimu, tudíž na něj čeká suchý asfalt až někdy v půlce dubna.

Od druhé poloviny března začínáme točit kilometry natvrdo. Konečně se nám pohnul čas a na silnice nebo do lesa se bude dát vyrazit i pěkně po šesté večer z kanceláře. Zatím to vypadá tak, že kilo se dá zajet vcelku lehkou nohou, do delších štrek jsme se zatím nepustili. Velkoobjemové specky čekají o státních svátcích v květnu, a to vždy po čtyřech dnech dlouhých štrek v kuse.

Pak již začíná závodní sezona, kterou však pojedeme z plného objemového tréninku, ladit začneme až na konci června a v červenci, abychom byli fit na MS. Po MS zbytek roku čeká už jen nekonečná práce na laufech po českých a evropských luzích a hájích.

Toliko úvodem k deníku. Počátkem dubna přineseme report za březen.

Permanentní tréninkový deník je spuštěn od března pro jednotlivé borce (zatím já a Alpo) na www.heiaheia.com

www.heiaheia.com/user/vlasek - Honza Vlášek

www.heiaheia.com/user/alpo - Alpo Kuusisto

Více samozřejmě na www.kickfrance2013.com

3 generace Kickbiků - MAX 20, MAX 18 a Millenium Racing Zima je za námi, vítáme jaro Zima je za námi, vítáme jaro Zima je za námi, vítáme jaro Zima je za námi, vítáme jaro Zima je za námi, vítáme jaro