Blog

Tradiční zahájení koloběžkové sezony 2014

I když letošní zima nebyla příliš zimní, takže sezona vlastně ani pořádně neskončila, zahájili jsme tu letošní koloběžkovou sezonu tradičním výjezdem Praha – Beroun. Strat byl naplánován na 10:30 na stanici metra Stodůlky a nečekaně se nás sešlo na 17kusů. Z Plzně zavítal Vojta Hrůza, který se v Berouně od nás „oddělil“, práskl podrážkami o asfalt a pokračoval v single jízdě zpět do Plzně. Z Českých Budějovic přijela nová ultimácká akvizice Běla, která vplula do koloběžkového dění již v loňském roce na Tour de France, kde ošetřovala zdravotní neduhy borců týmu Kick France 2013  v Pyrenejích. Jejím angažováním upevňuje Ultima K.lap team svou dominanci v přinášení novinek do koloběžkového sportu – Honza Fido Horák počítá milimetry v geometrii a gramy našich strojů a Běla přináší lékařský dohled, bez něhož se téměř vrcholoví sportovci neobejdou. Ještě jedna zajímavost sobotní jízdy – na cestu se vydalo 5žen, což z celkového počtu dělá pěknou třetinu. Jen houšť!

Zpět k vyjížďce. S obligátním lehkým zpožděním jsem se vydali na cestu přes Kuchař, Mořinu, Hlásnou Třebáň, Karlštejn a Srbsko. Tempo bylo velmi pohodové, řešily se novinky v koloběžkovém sportu, především pak jistě rychlý přechod na koloběžky s koly 28“/28“, který urychlují výzkumné týmy firem Kickbike a Kostka, jejichž prototypy byly shodou okolností a nezávisle na sobě světu představeny v minulém týdnu. Řešily se typy plášťů, obutí, kdo má kolik najeto, či nenajeto a i jakých závodů se kdo zúčastní. Tento poklid narušovaly občasné ale velmi prudké nástupy Cavendishe ( pana Lišky ) nebo Káji Cvalína – ten vítal úvod sezony velice stylově, a to na stroji, na kterém jsme absolvovali své první koloběžkové kroky, Vavrušově Kpětce. K největšímu ataku došlo před Karlštejnem, kde se pole roztrhalo a několik skupinek. Pan Jan s Michal využili i hák za místní cyklistkou, která pod tlakem těchto závodníků po 3kilometrech odpadla.

Srbsko. Tradiční hotel se svou terasou a povinné doplnění tekutin a energie. Pan Liška zkouší místní pověstný sýrový trojboj, který prý nejde sníst. Nešel, ale i tak tento trojboj zabral příliš místa v žaludku. Po příjemném posezení následovaly dvě horské prémie. První pro sebe ukořistil Miloš Dvořák a druhou Milan Jelínek. Jeho vítězství ale ještě musí potvrdit jury, neb začal nastupovat ještě v chráněné zoně. Zbytek pole začalo závodit až na nultém kilometru a bylo to opravdu napínavé a velice nervózní klání. Bejček schytal několik postrčení Cavendishovým loktem a byly vidět i další nečestné manévry některých aktérů. Následovalo obligátní focení u Křížku a krásný sjezd ku Berounu s neskutečnými výhledy na skály podél řeky Berounky. U města se trhl již zmiňovaný Vojta Hrůza a zbytek pokračoval po cyklostezce podél řeky do Srbska. Tam se opět dělilo – část pokračovala na Prahu vlakem a část docílila Prahy na stupátku mezi dvěma koly.


Výlet prostě, jak má být! Teď se ukáže na závodech, jak na tom jsme! A prvním takovým kláním, kam se všichni těší je Pardubický vinařský půlmaratón konaný 19.4..

 

Něco z historie vyjížděk: http://www.ultimaklapteam.cz/cs/aktuality/zahajeni-sezony-2014-3

Přesné údaje z cesty, rychlost, vzdálenost, profil trati: http://connect.garmin.com/activity/474128994

Jedna z četných zastávek Karel zjistil, že po zimě je jeho ULtremo pěkně podrápané - do té doby hýřil na čele aktivitou, po upozornění už tolik "růžky" nevystrkoval :-) Ano, vzali jsme i sličnou cyklistku Tradiční zahájení koloběžkové sezony 2014 Tradiční zahájení koloběžkové sezony 2014 Tradiční zahájení koloběžkové sezony 2014 Závodní a lékařská ultimácká akvizice - Běla Tradiční zahájení koloběžkové sezony 2014 Tradiční zahájení koloběžkové sezony 2014 Tradiční zahájení koloběžkové sezony 2014 Tradiční zahájení koloběžkové sezony 2014 Tradiční focení u křížku Loučící se Vojta před samostatnou jízdou do Plzně