Blog

Tour de France na koloběžce, aneb Kick Your Life, Kick France 2013 splnilo svůj účel

Poslední měsíc byl ve znamení Staré dámy - 100.ročníku Tour de France - a na její start se postavila i šestice koloběžkářů - 4Češi ( Honza Vlášek, Jarda Odvárka, Vašek Liška a Michal Kulka ), Fin ( legenda Alpo Kuusisto ) a Holanďan ( Rene Koening ).

 

Cíl: Jako první zdolat na koloběžkách Tour de France po vzoru Josefa Zimpovčáka z roku 2005, den před cyklisty. Zpropagovat pohyb na stupátku mezi dvěma koly jako krásný malý sport a v neposlední řadě měl tento projekt i obsah charitativní - spojení se Sportovním klubem vozíčkářů Praha!

Vše podařilo díky pečlivé přípravě, přejícímu počasí, partnerům projektu, bez jejichž pomoci by nemohl uskutečnit, a neskutečné praci a obětavosti podpůrného týmu - Pavlína Soukupová-fotografka, Terezka Věchetová - fyzioterapie, MArtina Skružná - překladatelka, Pavlína Ducháčková - překladatelka, Terezka Vlášková - dodatečně povolaná, ale vše zvládla na jedničku - kuchařka. Pánové: Láďa Bartůněk-video, logistika, servis, Petr Bouzek - masáže, Dan Obrda - fyzioterapeut, Tomáš Fiedler - fyzioterapeut. To byl základ supportu, který se lehce obměňoval a doplňoval o další přátele, kteří nás doprovázeli několik i více etap a pomáhali, kde se dalo. Funkce u členů podpůrného týmu byly dané na začátku, ale k tomu každému přibylo ještě mnoho dalších funkcí - řízení auta, nákup potravin a pitiva, bourání a stavění základního tábora a veškerá další péče o jezdce! Jim velký dík!

V následujících dnech, týdnech a měsících budeme přinášet postřehy, zážitky, články, fotografie a videa z této jedinečné koloběžké akce, během níž každý jezdec ujel přes 3400km ve 23dnech, kdy jedno z doprovodných vozidel najelo přes 7600km.

 

Již nyní naleznete některé rozhovory a články na: https://www.facebook.com/KickYourLifeKickFrance2013?ref=stream&hc_location=stream

 

Sportu zdar a koloběhu zvlášť!

 

 

 

Tour de France na koloběžce, aneb Kick Your Life, Kick France 2013 splnilo svůj účel