Blog

Sváteční jihočeské výlety pana Lišky

O státních svátcích minulého týdne pokračoval pan Liška ve zkoušení další inscenace na otáčivém hledišti v Českém Krumlově, krásné počasí ho však po každé zkoušce vyhnalo na stupátko mezi dvěma koly a absolvoval několik desítek kilometrů kolem jihočeské metropole.


Na své nově upravené koloběžce Kickbike RaceMAX 20 absolvoval první závody již předminulý víkend v Lounech a Kadani, ale teprve po závodech se začal pořádně sžívat s novými ( karbonovými časovkářskými ) řidítky. Dále svůj stroj „vytunil“ hliníkovou silniční vidlicí Noxon ALU, hliníkovým představcem Deda a osadil kola novými plášti Schwalbe Ultremo ZX. Těmito úpravami snížil hmotnost a především světlost koloběžky. Ještě ho čeká několik málo úprav – instalace přední silniční brzdy Campanelo, brzdových páček, a především pak řidítkové omotávky, jejíž absenci poměrně výrazně pocítil již na závodech.


Pátek: Plán - České Budějovice - Prachatice a zpět. Pan Liška se rozhodl jet ve stopách pana Jana a a chtěl objet okolí malebných Prachatic, o kterých se mluví jako o perle a Zlaté stezce. Vydal se přes Bavorovice – Hlubokou nad Vltavou, kolem Bezdrevu na Břehov, Němčice a Netolice. Překvapoval ho neustálý a vytrvalý protivítr, nijak prudký, ale stálý, a nenápadné ale konstantní stoupání. V této kombinaci se krásné počasí přeměňovalo v neskutečnou výheň, která každým metrem odebírala panu Liškovi stále více a více sil. To mělo za následek, že o něco prudší stoupání absolvoval pan Liška po svých vedle své koloběžky ( od zámku Kratochvíle až do cílového města se tak stalo asi 4x) . Nakonec ho paradoxně „dodělal“ závěrečný dlouhý sjezd do Prachatic, kdy ho chytly křeče zároveň do zadního stehenního svalu a čtyřhlavého svalu stehenního. To znamenalo konec jeho expedice. Čekání na zpáteční cestu vlakem trávil u chutného oběda na zahrádce místního Velkého náměstí, přičemž se přihnaly mraky, hromy a blesky a nastala prudká průtrž. Cestou na nádraží pan Liška na kost promokl a absolvoval tedy zpáteční cestu vlakem. Z původně plánovaných 100km tedy zvládl necelou polovinu – 47km.


Sobota: Výjezd – Český Krumlov – ať chcete jet z Krumlova kamkoli, musíte jet do kopce. Pan Liška zvolil tedy cestu na Kaplici-nádraží, Velešín, kde spokojeně poobědval u kostela na místním náměstí, dále pokračoval na Římov, Plav a do Českých Budějovic. Celkem to dělalo 52km.


Neděle: Výjezd – opět Český Krumlov – tentokrát vyrazil na opačnou stranu směr Lipno do Kájova, kde ho přepadla bouřka s blesky. Po cca 20min.čekání, pokračoval na Chvalšiny, kde ho přepadla druhá přeháňka. Následoval „výdup“na Rohy ( sedlo u Kleti ), který dokáže nepřipraveného a místních poměrů neznalého koloběžkáře či cyklistu neradostně překvapit. Počáteční mírné stoupání jezdce láká ke svižnější jízdě, avšak po několika stovkách metrů se kopec nepříjemně zvedá a dá pořádně zabrat. Za Vaši námahu se Vám ale na vrcholu naskytne překrásný rozhled po celém okolí. Následuje luxusní sjezd do Křemže o délce několika kilometrů. Ve Vrábči-Zastávce si pan Liška pochutnal na zahrádce místní hospůdky na obědě a pokračoval přes Hradce a Lipí do Českých Budějovic. Celkem tento výlet dělal 49km.

S pozdravem
Pan Liška

Nový monopost pana Lišky RaceMAX 20 po částečných úpravách Čejkovice u Bezdrevu - štěpení několika tras - ta na Břehov vede kukuřičným polem se skvělým asfaltovým povrchem Po 90min.první zastávka na pumpě a doplnění rychlých cukrů - zadní plášť Schwalbe Ultremo ZX na 20" - novinka od Schwalbe Brána v Prachaticích Pohled na Velké náměstí v Prachaticích Velké náměstí při průtrži mračen...hroby a blesky se panu Liškovi zaznamenat nepodařilo Z druhého výletu stojí za to pouze relax u kostelu na náměstí ve Velešíně Den třetí: lehký letní deštík u Kájova V dálce vykukuje kostel ve Chvalšinách - po pravé straně Boletický vojenský prostor Sváteční jihočeské výlety pana Lišky Rozcestí ve Chvalšinách Bližší pohled na rozcestí