Blog

Rozloučení se sezonou 2011

Od roku 2001 se členové koloběžkového týmu Ultima k.lap team a další koloběžkoví přátelé pravidelně loučí se sezonou spanilým sjezdem památného vrchu Strahov v srdci Prahy. Letošním sjezdem jsme nechtěli vzdát pouze hold sezoně 2011, ale i našemu zesnulému prezidentu Václavu Havlovi, na jehož počest jsme změnili trasu. Na památeční jízdu se vydala pětice stálic: pan Jan, pan Jaromír, pan Jaroslav, pan Liška a kolega z Kidokai Michal Špinka.

Sraz byl tentokrát několik set metrů od Strahova, na Malovance. Společně jsme vyrazili přes Pohořelec k Černínskému paláci k soše Edvarda Beneše, na Hradčanské náměstí k soše našeho prvního prezidenta Tomáše G. Masaryka, kde se k pětici připojila nová koloběžková tvář Honza Paclt. Po zapálení několika svící jsme pokračovali sjezdem Nerudovou ulicí a přes Karlův most k vyhlášenému hostinci U Zlatého tygra, dále na Národní třídu a Václavské náměstí, kam jsme položili státní vlajku se vzkazem a přáním, zapálili opět několik svící, popřáli si vše nejlepší a v poklidném tempu se rozjeli po všech koutech Prahy, do svých domovů.

Na vánoční sjezd je potřeba se pořádně připravit a probrat veškeré radosti a problémy uplynulé sezony Touto vlajkou se vzkazem jsme se rozloučili s Václavem Havlem i my První zastávka byla u Černínského paláce na Loretánském náměstí u sochy Edvarda Beneše a hned jsme vyfotografovali i koloběžkovou novinku Swifty Další zastávkou se stalo Hradčanské náměstí před sochou T.G.Masaryka Rozloučení se sezonou 2011 Rozloučení se sezonou 2011 Rozloučení se sezonou 2011 Kickbike RaceMAX kousek od Nových zámeckých schodů Zastávka na Národní třídě - stroje všech možných velikostí a výrobců Poslední zastávka pod Václavem na Václavském náměstí Pan Jaroslav provádí poslední úpravy položení vlajky Opět všechny stroje pod sochou sv.Václava Rozloučení se sezonou 2011 Rozloučení se sezonou 2011 Rozloučení se sezonou 2011