Blog

Rollo liga 2.kolo, Maraton v Görliz

Druhé kolo koloběžkové Rollo ligy se odehrálo na hranicích Německa a Polska v Görliz na trati 42km a byl to vskutku krásný závod...

Cesta nedělní do Görliz byla poněkud strastiplná, neboť vyžadovala brzké vstávání cca ve 4:30 ráno, což tělo sportovce nese velmi těžko, zejména tedy to moje.

Po osmé hodině jsem se ve Zhořelci cítil tedy poněkud jetý na odjetí maratonské dištance v závodním tempu. Podmínky byly ovšem stejné pro všechny a za handbikery a inline bruslaři jsme na trať vyrazili i my. Na startovní čáře se sešla kompletní česká špička a bylo tedy zaděláno na zajímavou podívanou.

Od začátku tahal slušné tempo houpavým profilem Láďa Provod s Petrem Peštou,  a tak jsem se vcelku brzy probral ze spánku. Čelní skupina byla velmi dlouho početná. Nejprve jsme kdesi ztratili Marka Kadlece, který neměl svůj den, následoval ho Pavel Legát v zimním sestřihu a pak Michal špinka, který se poroučel k zemi na jedné z občerstvovaček a tradičně si přivezl ze závodů domů nějaký ten šrám.

Na třicátém kilometru bylo ve skupině stále ještě šest borců, což je v českých poměrech věc nevídaná. První lehký útok dua Jisl, Provod nezachytil Petr Pešta s Onderkou, který se však dokázaů na čelo vrátit a to hned několikrát. Lítal nám ve skupině jak na gumičce a nebýt finálního pádu asi kilometr před cílem, možná by to nakonec dotáhl i na bednu.

Ultima v mé osobě byla zabudována na špici stabilně modlíce se, aby nebyl před cílem kopec. Ten se však nakonec bohužel objevil na čtyřicátém kilometru. Svižný nástup dua Jisl, Provod se ještě nechal zachytit a kupodivu na kopci jsem byl ještě za humny, pak však nepřišel spásný sjezd, ale nekonečná rovina, která znamenala stopku jakýmkoliv nadějím na vítězství.

S Kájou Cvalínem jsme si to pinkli ve špurtu o bronz, který jsem nakonec uhájil. Vyhrál Ríša Jisl před Láďou Provodem. Ženy tradičně opanovala Katka Beroušková.

O víkendu míříme do Německa do Steinhagenu prohnat západní mocnosti v evropské lize. Snad nám i tam bude nebe milostivo....

Napětí hlavních favoritů před startem cílová rovinka v brzkém ránu Marek Kadlec neměl nakonec svůj den Vyhlášení vítězů Aplaudující davy fanoušků koloběhu Rollo liga 2.kolo, Maraton v Görliz Katka Beroušková a děvčata Jislovy a předávají se ceny v tisícovkách eur