Blog

Předvelikonoční výlety pana Lišky

Tento víkend měl být podle předpovědi počasí studeným a bylo dokonce vydáno i varování před prudkým větrem. Pan Liška tomu však nevěřil a jal se provětrat svůj stroj a své nohy opět po okolí Českých Budějovic. Hned po výjezdu však zjistil, že to nebude žádná sranda, neboť se vydal severním směrem a severní vítr ( tedy protivítr ) byl opravdu krutý.

 

Vydal se po cyklostezce z Českých Budějovic na Hlubokou nad Vltavou a dále na Purkarec - tedy už Vám velice známou cestu. Musel na dálku poděkovat hlubockým, neboť nová cyklostezka vedoucí lesy podél Vltavy byla po zimě krásně vymetena. Dalším plusem bylo, že v tomto počasí nebylo na stezce ani živáčka - pouze několik bláznů.

 

Z Purkarce pokračovalo dobrodružství pana Lišky na Litoradlice, na hráz Hněvkovické přehrady do Týna nad Vltavou, kde ho čekal odvoz zpět do ČB. Za normálních okolností jde o příjemnou vyjížďku půvabnou krajinou s mírnými stoupáními a sjezdy, avšak všudy přítomný protivítr ( dokonce i v lese ) proměnil tuto 15km cestu téměř v pekelnou. Některé úseky dokonce koloběžku raději vedl, neboť to bylo méně namáhavé - a při sjezdu k Hněvkovické hrázi ho vítr v 60ti km rychlosti málem smetl ze silnice.

 

Naštěstí se nic nestalo a pan Liška mohl poobědvat v Hotelu U Zlaté lodi na náměstí v Týnu:-).

Podrobnosti jeho útrapné cesty najdete v následujícím odkazu: http://connect.garmin.com/activity/163416498

 

Kickbike RaceMAX na cyklostezce HLuboká - Purkarec Detail :-) Litoradlice - rovně vede cyklostezka po příšerné cestě - ve výstavbě nová cyklostezka. Pan Liška najel o několik set metrů více, ale odměnou mu byl 2.5km dlouhý sjezd na hráz Hněvkovické přehrady Autoportrét - v pozadí JE Temelín Hněvkovická přehrada -hráz Nová cyklostezka Litoradlice - Týn n/Vlt. ve výstavbě Část jue již v provozu a v perfektním stavu Předvelikonoční výlety pana Lišky Kostel na náměstí v Týně nad Vltavou Krása baroka a nové doby Pan Liška o den později v Sezamově Ústí - měl to být výlet zpět do ČB Paráda nad Lužnicí v Plané nad Lužnicí! Zde pan Liška vzdal svůj boj s protivětrem - Zeleč -, dojel do Soběslavi a pokračoval do ČB vlakem