Blog

Na prahu

Nejen Praha je kulturním pupkem České republiky! Ve dnech 20.-23.5. se v Českých Budějovicích konal 5.ročník mezinárodního divadelního festivalu „na prahu“ pořádaný Loutkohrou Jihočeského divadla. U této události nemohl samozřejmě chybět ani pan Liška a naše koloběžky, které dokonale posloužily při zahajovacím průvodu městem, kdy se na nich projížděly různé masky a pohádkové postavičky či zvířátka – samozřejmě to byli převlečení herci a muzikanti Malého divadla, které budete spíše znát jako členy bejbypunkové kapely Kašpárek v rohlíku.  Ta šlape na paty takovým českým dinosaurům jako je Olympik , Kryštof nebo Chinaski a v prodejnosti si pohrává i s Dádou Patrasou ( koloběžkovou princeznou ) a Evou a Vaškem.

A 22.v sobotu, kdy celý národ napjatě sledoval hokejové semifinálové drama, probíhalo v Krajinské ulici v centru Českých Budějovic ještě dramatičtější drama, a to slalomové klání dětí na našich strojích, které dirigoval zkušený pan Liška dohlížející na dodržování pravidel a vysvětlující kolemjdoucím půvaby a přednosti koloběhu vůbec.

Výsledky tohoto klání nebyly vůbec důležité! Šlo o to, pobavit děti a ukázat jim, že život na stupátku mezi dvěma koly jim přináší úplně jiný pohled na život kolem. A tento účel byl vrchovatě splněn!

Touto cestou bychom rádi poděkovali Báře Liškové, produkční Malého divadla, že nás přizvala k tomuto festivalu a že jsme ho našimi stroji mohli také svou troškou obohatit! Prosíme, nešlo o žádnou protekci! Třebaže se koloběžková nadšenkyně slečna Lišková a pan Liška oslovují brácha a ségra shoda jmen je čistě náhodná.

Fotografie pořídil P. Zikmund
www.jihoceskedivadlo.cz
www.naprahu.cz
www.bejbypank.cz

Na prahu Na prahu Na prahu Na prahu Na prahu