Blog

Mistrovství Evropy v koloběhu, zpráva No. III - sprinty

První dějství ME je za námi. Spurterské klání před plnými tribunami Woudenbergu opět ukázalo, že v koloběžkovém sportu je možné vše...každopádně novým mistrem evropy je Christian Iversren!!!

370m dlouhá trať s otočkou na kruhovém objezdu spatřila před několika hodinami souboje o evrpský sprinterský titul. Naši borci se zhostili své role se ctí sobě vlastní a s přehledem postoupili z kvalifikace 4. a 5. nejlepším časem. Jasně nejrychlejší bylo holandské dělo Elko l´Abee.

Ve čtvrtfinále se pan Jan a pan jaromír tudíž sešli spolu a byl z toho jasný postoup do semifinále, které sdíleli právě s l´Abeem, mužem s dělovými starty. Ten vjížděl na kruháč jako první, všem následný pád v polovině objezdu ho vyřadil ze hry. Vyřadil ze hry bohužel i pana Jaromíra, který nestačil Elka přeskočit a do finále tak postoupil pouze pan Jan.

Finálová bitva o Evropský titul se rozhořela těsně před pátou ve složení pan Jan, Kai Immonen, Christian Iversen a mladý holanďan, jehož jméno si nepamatuju:)

Krutá bitva od prvních metrů začala vyznívat pro barvy e-kolobezka.cz a ULTIMY, ale v zápětí přišlo brutus svalové zranění a konec nadějí. Vyhrál loňský junior Christin Iversen před Kaiem - krásná bitva.

V ženách po neskutečném souboji vyhrála Rosanne reijne několik centimetrů před krajankou Koers.

Naše zemička v srdci Evropy veze však z prvního dne dvě zlata (Alena Dvořáková ve veteránkách a Marek Kadlec v juniorech) stříbro pro Martina Kadlece ve veteránech a bronz pro jeho milou ženu ve veteránkách. Ještě tam byly nějaké medaile v kadetkách a kadetech, ale to si nějak neumim vybavit.

Zítra přichází den pana Jaromíra, 15km. Pan Jan je bohužel ze hry, pan Tlapa je nemocen, takže vlajku nahoře bude držet už jen Ing. Hub... to be continued...

Christian ready for Gold, Jan giving it up new european Champion