Blog

ME v DOGSCOOTERINGu

Zde se pořádalo pod patronací ESDRA (European Sled Dog Racing Association) Mistrovství Evropy v DOGSCOOTERINGu (mushingu ). Do Itálie se vydala jihočeská musherka a nadšenkyně Adéla Jerhotová se svým psem Laiem a Team E-kolobezka.cz jí na tento vrchol sezony poskytl trekkovou koloběžku Sport Max.
Adéla nám poslala e-mail, v kterém barvitě popisuje své zážitky ze závodů:


„ Závody nedopadly zle. Protože máme na koloběžkách s jedním psem společnou kategorii s chlapama (máme prý výhodu menší váhy, která se kompenzuje větší fyzickou výkonností mužů), nešlo mi ani tak o medailový výsledek, ale spíše nedostat časově velký kotel. Tento úkol jsem si v celku splnila.
Bohužel trať byla poznamenána místními přírodními podmínkami, kdy se po trati a okolí prohnala 14 dní před závodem řeka Pieve a na cestách byla vrstva říčního písku a hlavně cca 2-10 cm vrstva oblázků od malých k 15cm „budrům“. A aby to organizátoři vylepšili, na některá místa poházeli na ty oblázky vrstvu slámy, aby to bylo měkčí. Nebylo! Jednou jsem si „ustlala“ a docelo to bolelo.
Výsledek byl ten, že první kilometr roviny v plné rychlosti s esíčkovitými zatáčkami byl absolutní vražda, zvláště pro mne na trekových gumách... Ve zbývající části trati se jelo na trávě a chvílemi podmáčených bahnitých cestách či loukách, takže jsem si technicky skutečně užila! Druhý den jsem jela na koloběžce s MTB gumami a byla jsem o 50 s rychlejší, protože jsem měla nějakou stabilitu a mohla jsem trochu máknout.“

Přidáváme také odkaz na jedno povedené video, abyste měli představu a alespoň trochu nasáli atmosféru z musherských závodů. Jde o amatérský sport, který lidé dělají s nadšením a nasazením a většina dobrých závodníků jsou ,,srdcaři", kteří jsou pro tento svět pohybu a zvířat celoživotně...

Video: http://www.facebook.com/video/video.php?v=462212504549&comments

Adéla a Lai - team Na startu V cílové rovince Adéla a Lai na dojezdu V cíli Zasloužený odpočinek