Blog

Evropský týden žen

Evropský týden žen se koná na Hluboké nad Vltavou 5.-11.7. a dnešek se vepsal do dějin této sportovně relaxačně kulturní akce! Poprvé zde totiž probíhaly tréninky koloběhu pod vedením Jaromíra a pana Lišky.

5.7. jsme dostali volno, abychom připravili kvalitní 45ti minutový trénink  pro slečny a dámy všech věkových a sportovních úrovní. Trénink samotný začínáme představením našich koloběžek ( pro tuto akci máme k dispozici stroje firmy Kickbike), správné techniky jízdy ( výměna nohou ), aby nedocházelo ke klasickým začátečnickým chybám, dále pokračujeme lehkým strečinkem a vydáme se na cyklostezku (č.12) směr Bavorovice. Ostře zabočíme směrem k hlavní silnici, dále podél Munického rybníku. Zde odbočíme na Hlubokou a po městské komunikaci se dostaneme ke golfovému areálu a dále k Adrenalin parku ( Sokolovně ), bije srdce celého Evropského týdnu žen.

Dnes jsme stihli pouze tři jízdy ve 13h, 14 h a 16h. Na tu druhou ve 14h jen tak nikdo nezapomene, pač posledních dvacet minut jsme jeli v totální průtrži mrčen, kdy nám bylo úplně jedno, jestli máme na koloběžce blatníky nebo ne, pač jsme byli úplně durch - prostě to bylo správně ultimátní!

K naší potěše to nikomu nevadilo a prý jsou na naše tréninky kladné ohlasy a houfně se k nám hlásí další a další sportovní nadšenkyně ( přece jenom spinning a inline brusle zná už každý ).

Aby toho nebylo málo, vyrazili večer Jaromír a pan Liška na lehčí intenzivnější výlet do Poněšic a zpět! Všem koloběžkářkám a koloběžkářům, ba i cyklistům tuto trasu vřele doporučujeme! Jde o trasu dlouhou 7km ( z Hluboké-Zámostí ) po krásné asfaltové silnici podél Vltavy, resp. vodní nádrže Hněvkovice,s velmi slabým provozem ( jeli jsme mezi 19h a 20h ) a úžasně kopcovitým profilem, kdy jednu chvíli dupete nahoru a během několika chvil si ten kopec vychutnáte při jízdě dolů!