Blog

Cyklorájem Podralsko - první letošní triumf

Pan Jan zaznamenal první letošní vítězství v otevíracím závodu koloběžkové sezony - bikovém marathonu Cyklorájem Podralsko. Dospěl k němu zejména taktickou volbou technického vybavení...

Sobota 16.4.2011 otevřela koloběžkovou sezonu 2011. K cyklistům se na 50km bikovém maratonu Cyklorájem Podralsko přidali i koloběžkáři.

Po vzájemné konzutaci s kolegy z Kidokaie se zdálo býti rozumným vzít si alespoň trekové přední kolo. Poté, kdy jsem zjistil, že moje superspeciální karbonová vidlice jej neabsorbuje a jiná koloběžka nebyla zrovna k mání, jsem tedy na oněch avizovaných 50km po asfaltových cestách všech kvalit vyrazil na galuskách:)

Tento nápad se ukázal pro vývoj závodu klíčovým. Zhruba pětina mače vedla po zbrusu novém asfaltu a ještě navíc sjezdovém. Tam jsem cca na desátém kiláčku získal náskok, který jsem k mému překvapení udržel až do cíle.

Některé úseky lesem byly pro nesmrtelné silniční pláště Hutchinson a Schwalbe sice krušné, nicméně vše přežily bez úhony.

Jinak doporučuji nespoléhat na tyčinku Lion. Přes Liona an 25.km jsem se dopracoval až k brutálnímu hlaďáku na 32.km a nebýt občerstvovačky, která se znenadání objevila za lesem na 33.km, byl bych nejen dojet, ale zřejmě bych i duši vypustil.

Toliko report z prvních závodů. Trvalo mi těch 50km 2:09, průměr nějak okolo 25km/h, tepovčička průměrna 164 a převýšení pěkných 520metrů. Pro úplnost dodávám, že druhý byl Ríša Jisl a třetí jeho bárcha...:)

Pan Jan

Cyklorájem Podralsko - první letošní triumf Cyklorájem Podralsko - první letošní triumf