Blog

Co nového u Kickbike - rekapitulace modelů pro sezonu 2012

Nadešel čas na rekapitulaci všeho nového, co se u Kickbike urodilo v letošním roce a co bude bezesporu platit přinejmenším pro sezonu 2012. Přinášíme souhrnný report o jednotlivých model z dílny Hannu Vierikka...

Svět se zaplňuje dalšími a dalšími stroji koloběžkového charakteru a obyčejný smrtelník se v tom množství začíná ztrácet. Sám velký guru Hannu Vierriko (výrobce koloběžek Kickbike) přišel v letošní sezoně s dalšími inovacemi svých výrobků. Pro Vaši lepší orientaci, Vám tedy přinášíme menší report o koloběžkách Kickbike a jejich využití.

Za prvé Vás musíme upozornit, že členové E-kolobezka.cz team vyzkoušeli a najeli na všech strojích mnoho spokojených kilometrů a čekají je první testovací kilometry na nových závodních RaceMAXech (se zadním 20“ koly, na rozdíl od starších 18“), na které všichni svorně přestupují.

Koloběžky Kickbike vychází z dvou základních platforem – ocelové a hliníkové. Zatímco u ocelových modelů (Freeride, City a Sport G4 ) dochází k minimálním inovacím, u hliníkových verzí jde o změny poměrně většího významu -všechny koloběžky jsou nyní vyráběny s 20" zadním kolem. Všechny koloběžky jsou vyráběny s dvojím úchytem zadního kola, čímže lze regulovat světlost koloběžky.

Ještě důležitá maličkost! Všechny koloběžky Kickbike jsou dodávany včetně předních a zadních blatníků, předními a zadními odrazkami, zvonkem, stojánkem a montážním nářadím na sestavení koloběžky (největší problém při sestavování koloběžky je jen vybalení z krabice, neboť jednotlivé komponenty jsou tak poctivě zabaleny).

Ocelová řada:

Kickbike FREERIDE

20“ předního kola / 12“kola zadního, BMX koloběžka pro malé i velké, do města (v úpravě Big Apple se stejnojmennými balonovými plášti) i terénu. Koloběžka je testována na 120kg. Sami jsme ji testovali v Kunratickém lese a zkoušeli s ní i různé sjezdy. I u tohoto modelu je samozřejmostí možnost dvojitého nastavení stupátka, tak jako u všech modelů Kickbike.

Kickbike CITY

26“/16“, velice elegantní městská koloběžka, která svými vysokými řidítky zamezuje „hrbení“ zad a tudíž pomačkání obleku, v kterém se na ní pojedete k obchodnímu jednání. Musíme se pochlubit, že tuto koloběžku využívá na své cesty i jeden nejmenovaný český starosta a senátor. Ideální koloběžka pro ženy, které se nebojí vymezovat svému okolí!

Kickbike Sport G4

28“/18“, nejdéle vyráběný a nejpopulárnější model z továrny Kickbike. Ideální do půjčoven, hotelů, na kratší i delší výlety, do města – nesmrtelný univerzál!!!

Hliníková řada:

Kickbike SportMAX

28“/18“, první model s hliníkovým rámem MAX ( váha samotného rámu činí 2,8kg ), v ČR velice populární, lehká koloběžka – obdoba ocelového Sportu G4. Tento model se bohužel přestává vyrábět, na skladě jsou poslední kusy. Během roku 2012 jej bude ještě teoreticky naposledy možno vyhrabat ze zahraničních skladů.

Kickbike CrossMAX

28“/18“, koloběžka do terénu s odpruženou přední vidlicí ( standartně dodávaná je XC Suntour ). Ideální do lesa a polní cesty, vyšší světlost stupátka z ní dělá z ní dělá přímo koloběžkový tank, ale dá se s ní zároveň brázdit i asfaltové cesty. Tento model se bohužel přestává vyrábět, na skladě jsou poslední kusy. Během roku 2012 jej bude ještě teoreticky naposledy možno vyhrabat ze zahraničních skladů.

Kickbike CruiseMAX

26“/18“, první novinka roku 2011, stylová městská koloběžka s balonovými plášti Schwalbe Big Apple a charakteristickými vlaštovčími řidítky z ní dělají neodmyslitelný doplněk městského elegána či dámy.

Kickbike RaceMAX

28“/18“ a 28“/20“, tento stříbrný šíp na dvou kolech je nejlehčí sériově vyráběnou silniční koloběžkou. Novinkou je zvětšení zadního kolečka z 18“ na 20“ při zachování stejné váhy. Verze s 18" zadním kolem se v roce 2012 přestává vyrábět.

Kickbike CrossMAX Disc

28“/20“ lahůdka pro mushery a milovníky diskových brzd.

Kickbike Freeride Kickbike City Kickbike Sport G4 Kickbike SportMAX Kickbike CruiseMAX Kickbike CrossMAX Kickbike CrossMAX D Kickbike RaceMAX