Blog

Těžká zkouška pro Al rám Kickbike Max od e-kolobezka.cz

Tradičně poslední víkend v listopadu klub MC Metuje Červený Kostelec pořádal závody “Hradecký mid” v Bělči nad Orlicí. Jedná se o závody psích spřežení a individuálních disciplín a je tradičně  na co se dívat.

Letos se konal jubilejní 10. ročník a závod byl zařazen do seriálu závodů ESDRA CUP 2010. A aby závod měl tu správnou atmosféru, celou noc a ráno před závodem v kraji chumelilo. A jelikož teploty byly stále pod nulou, popřípadě mírně nad, závodní tratě byly pěkně zasněžené po celou dobu závodu. Včera v mokrým sněhu dřina, dnes na ledě  adrenalin nejvyššího kalibru.

Vzhledem k této skutečnosti jsem se rozhodl využít zapůjčený hliníkový rám v disciplíně SC1 (koloběžka s jedním psem), kde mého psa Ilda startoval zkušený musher Honza Šabaka. Vše dopadlo na jedničku, rám vydržel slušnou zátěž a Honza obsadil nádherné třetí místo.

Sám jsem dal v této slotě přednost vyzkoušené upravené koloběžce na rámu XH6 a obhájil v kategorii SC2 (koloběžka se dvěma psy) loňské prvenství, tentokrát celkově s téměř dvouminutovým náskokem před dalším závodníkem.

... toliko Ivo Vacke

Honza Šabaka na hliníčku MAX Series ...a Ivo Vacke ... ...si jede pro vítězství... ... v SC2...